sanja_logo

Burek - Potkovice

Burek (tur. börek) je predjelo ili slatka pita ili pecivo koje se može pronaći u mnogim zemljama koje su nekad bile u sastavu Osmanskog carstva. Pravi se od lisnatog testa ili kiselog testa. I uglavnom se puni sirom, mlevenim mesom, ili povrćem (najčešće španać).

01

Potkovica sa sirom

Box Burek potkovica sa sirom

Smrznuti burek potkovica sa sirom
Brzo smrznuti proizvod od razvučenog testa sa nadevom od sira
Ručno rađen

Sastojci: razvlačene kore za pitu (pšenično brašno TIP-400, voda, so, konzervans (kalijum- sorbat E 202- 0,02%)), sredstvo za tretiranje brašna L-cistein), nadev sir 40% ( polumasni kravlji sitni sir ( pasterizovano mleko, starter kultura, sirilo, so, stabilizator: kalcijum hlorid), pšenična krupica), mešavina biljnog ulja (nehidrogenizovano suncokretovo i palmino ulje).

Alergeni: proizvod sadrži gluten,mleko i laktozu.

Način pripreme: Otpakovati zamrznuti burek, i ostaviti 20 minuta da se odmrzne, potom poluodmrznuti burek peći u prethodno zagrejanoj pećnici na temperaturi od 200-220o C oko 30 minuta.

Jednom odmrznuti proizvod ne zamrzavati ponovo.

NETO KOLIČINA: 500 g (2 x 250 g)

potkovica sir

02

Potkovica sa sirom od kora sa dodatkom heljdinog brašna

Box Burek potkovica Heljda

Smrznuti burek potkovica sa sirom od kora sa dodatkom heljdinog brašna
Brzo smrznuti proizvod od razvučenog testa sa nadevom od sira
Ručno rađen

Sastojci: razvlačene kore za pitu sa dodatkom heljdinog brašna (pšenično brašno TIP 400, integralno heljdino brašno 30%, voda, so, konzervans (kalijum- sorbat E 202- 0,02%)), sredstvo za tretiranje brašna L-cistein), nadev sir 40% ( polumasni kravlji sitni sir ( pasterizovano mleko,  starter kultura, sirilo, so, stabilizator: kalcijum hlorid), pšenična krupica), mešavina biljnog ulja (nehidrogenizovano suncokretovo i palmino ulje).

Alergeni: proizvod sadrži gluten, mleko i laktozu.

Način pripreme: Otpakovati zamrznuti burek,  i ostaviti 20 minuta da se odmrzne, potom poluodmrznuti burek peći u prethodno zagrejanoj pećnici na temperaturi od 200-220º C oko 30 minuta.

Jednom odmrznuti proizvod ne zamrzavati ponovo.

NETO KOLIČINA: 500 g (2 x 250 g)

03

Potkovica sa sirom od kora sa dodatkom integralnog brašna

Box Burek potkovica integralna

Smrznuti burek potkovica sa sirom od kora sa dodatkom integralnog  brašna od celog zrna pšenice
Brzo smrznuti proizvod od razvučenog testa sa nadevom od sira
Ručno rađen

 

Sastojci: razvlačene kore za pitu sa dodatkom integralnog  brašna od celog zrna pšenice (pšenično brašno TIP 400, integralno pšenično brašno 30%, voda, so, konzervans (kalijum- sorbat E 202- 0,02%)), sredstvo za tretiranje brašna L-cistein), nadev sir 40% ( polumasni kravlji sitni sir ( pasterizovano mleko,  starter kultura, sirilo, so, stabilizator: kalcijum hlorid), pšenična krupica), mešavina biljnog ulja (nehidrogenizovano suncokretovo i palmino ulje).

Alergeni: proizvod sadrži gluten, mleko i laktozu.

Način pripreme: Otpakovati zamrznuti burek,  i ostaviti 20 minuta da se odmrzne, potom poluodmrznuti burek peći u prethodno zagrejanoj pećnici na temperaturi od 200-220º C oko 30 minuta.

Jednom odmrznuti proizvod ne zamrzavati ponovo.

NETO KOLIČINA: 500 g (2 x 250 g)

potkovica sa sirom od kora sa dodatkom integralnog brasna

04

Potkovica sa kajsijom

Box Burek potkovica kajsija

Smrznuti burek potkovica sa kajsijom
Brzo smrznuti proizvod od razvučenog testa sa nadevom od kajsije
Ručno rađen

Sastojci: razvlačene kore za pitu (pšenično brašno TIP-400, voda, so, konzervans (kalijum- sorbat E 202- 0,02%)), sredstvo za tretiranje brašna L-cistein),  nadev kajsija 40% (voćna kaša i plod kajsije, šećer, dekstroza, voda, modifikovani skrob, zgušnjivač-pektin, antioksidans- vitamin C, konzervans kalijum-sorbat, aroma), mešavina biljnog ulja (nehidrogenizovano suncokretovo i palmino ulje).

Alergeni: proizvod sadrži gluten.
Proizvod može da sadrži: koštice i delove koštica.

Način pripreme: Otpakovati zamrznuti burek,  i ostaviti 20 minuta da se odmrzne, potom poluodmrznuti burek peći u prethodno zagrejanoj pećnici na temperaturi od 200-220º C oko 30 minuta.

Jednom odmrznuti proizvod ne zamrzavati ponovo.

NETO KOLIČINA: 500 g (2 x 250 g)

potkovica sa kajsijom

05

Potkovica sa šljivom

Box Burek potkovica sa sljivom

Smrznuti burek potkovica sa šljivom
Brzo smrznuti proizvod od razvučenog testa sa nadevom od šljive
Ručno rađen

Sastojci: razvlačene kore za pitu (pšenično brašno TIP-400, voda, so, konzervans (kalijum- sorbat E 202- 0,02%)), sredstvo za tretiranje brašna L-cistein),  nadev šljiva 40% (šljiva, šećer, voda, modifikovani kukuruzni skrob, limunska kiselina E 330, aroma šljiva), mešavina biljnog ulja (nehidrogenizovano suncokretovo i palmino ulje).

Alergeni: proizvod sadrži gluten.
Proizvod može da sadrži: koštice i delove koštica.

Način pripreme: Otpakovati zamrznuti burek,  i ostaviti 20 minuta da se odmrzne, potom poluodmrznuti burek peći u prethodno zagrejanoj pećnici na temperaturi od 200-220º C oko 30 minuta.

Jednom odmrznuti proizvod ne zamrzavati ponovo.

NETO KOLIČINA: 500 g (2 x 250 g)

06

Potkovica sa vanila kremom

Box Burek potkovica vanila krem

Smrznuti burek potkovica sa vanila kremom
Brzo smrznuti proizvod od razvučenog testa sa nadevom od vanila krema
Ručno rađen

Sastojci: razvlačene kore za pitu (pšenično brašno TIP-400, voda, so, konzervans (kalijum- sorbat E 202- 0,02%)), sredstvo za tretiranje brašna L-cistein), nadev krem vanila 40% (glukozni sirup, voda, šećer,modifikovani skrob, delimično hidrogenizovana biljna mast-soja, stabilizator-celuloza, so, boje-titandioksid i lutein, aroma vanile 0,1%, emulgator-E471, vinska kiselina), mešavina biljnog ulja (nehidrogenizovano suncokretovo i palmino ulje).

Alergeni: proizvod sadrži gluten i soju.

Način pripreme: Otpakovati zamrznuti burek,  i ostaviti 20 minuta da se odmrzne, potom poluodmrznuti burek peći u prethodno zagrejanoj pećnici na temperaturi od 200-220º C oko 30 minuta.

Jednom odmrznuti proizvod ne zamrzavati ponovo.

NETO KOLIČINA: 500 g (2 x 250 g)

potk sa vanila kremom

07

Potkovica sa bundevom

Box Burek potkovica sa bundevom

Smrznuti burek potkovica sa bundevom

Brzo smrznuti proizvod od razvučenog testa sa nadevom od bundeve

Ručno rađena

Sastojci: razvlačene kore za pitu (pšenično brašno TIP-400, voda, so, konzervans (kalijum- sorbat E 202- 0,02%)), sredstvo za tretiranje brašna L-cistein), nadev bundeva 40% (bundeva, šećer, voda, modifikovani kukuruzni skrob, limunska kiselina E330, cimet), mešavina biljnog ulja (nehidrogenizovano suncokretovo i palmino ulje).

Alergeni: proizvod sadrži gluten.

Način pripreme: Otpakovati zamrznuti burek,  i ostaviti 20 minuta da se odmrzne, potom poluodmrznuti burek peći u prethodno zagrejanoj pećnici na temperaturi od 200-220º C oko 30 minuta.

Jednom odmrznuti proizvod ne zamrzavati ponovo.

Redovnu proveru zdravstvene ispravnosti proizvoda vrši: Zavod za javno zdravlje Subotica.

NETO KOLIČINA: 500 g (2 x 250 g)

potkovica bundeva