Burek (tur. börek) je predjelo ili slatka pita ili pecivo koje se može pronaći u mnogim zemljama koje su nekad bile u sastavu Osmanskog carstva. Pravi se od lisnatog testa ili kiselog testa. I uglavnom se puni sirom, mlevenim mesom, ili povrćem (najčešće španać).
Potkovica sa sirom
Smrznuti burek potkovica sa sirom
Brzo smrznuti proizvod od razvučenog testa sa nadevom od sira
Ručno rađen
Sastojci: razvlačene kore za pitu (pšenično brašno TIP-400, voda, so, konzervans (kalijum- sorbat E 202- 0,02%)), sredstvo za tretiranje brašna L-cistein), nadev sir 40% ( polumasni kravlji sitni sir ( pasterizovano mleko, starter kultura, sirilo, so, stabilizator: kalcijum hlorid), pšenična krupica), mešavina biljnog ulja (nehidrogenizovano suncokretovo i palmino ulje).
Alergeni: proizvod sadrži gluten,mleko i laktozu.
Način pripreme: Otpakovati zamrznuti burek, i ostaviti 20 minuta da se odmrzne, potom poluodmrznuti burek peći u prethodno zagrejanoj pećnici na temperaturi od 200-220o C oko 30 minuta.
Jednom odmrznuti proizvod ne zamrzavati ponovo.
NETO KOLIČINA: 500 g (2 x 250 g)
Potkovica sa sirom od kora sa dodatkom heljdinog brašna
Smrznuti burek potkovica sa sirom od kora sa dodatkom heljdinog brašna
Brzo smrznuti proizvod od razvučenog testa sa nadevom od sira
Ručno rađen
Sastojci: razvlačene kore za pitu sa dodatkom heljdinog brašna (pšenično brašno TIP 400, integralno heljdino brašno 30%, voda, so, konzervans (kalijum- sorbat E 202- 0,02%)), sredstvo za tretiranje brašna L-cistein), nadev sir 40% ( polumasni kravlji sitni sir ( pasterizovano mleko, starter kultura, sirilo, so, stabilizator: kalcijum hlorid), pšenična krupica), mešavina biljnog ulja (nehidrogenizovano suncokretovo i palmino ulje).
Alergeni: proizvod sadrži gluten, mleko i laktozu.
Način pripreme: Otpakovati zamrznuti burek, i ostaviti 20 minuta da se odmrzne, potom poluodmrznuti burek peći u prethodno zagrejanoj pećnici na temperaturi od 200-220º C oko 30 minuta.
Jednom odmrznuti proizvod ne zamrzavati ponovo.
NETO KOLIČINA: 500 g (2 x 250 g)
Potkovica sa sirom od kora sa dodatkom integralnog brašna
Smrznuti burek potkovica sa sirom od kora sa dodatkom integralnog brašna od celog zrna pšenice
Brzo smrznuti proizvod od razvučenog testa sa nadevom od sira
Ručno rađen
Sastojci: razvlačene kore za pitu sa dodatkom integralnog brašna od celog zrna pšenice (pšenično brašno TIP 400, integralno pšenično brašno 30%, voda, so, konzervans (kalijum- sorbat E 202- 0,02%)), sredstvo za tretiranje brašna L-cistein), nadev sir 40% ( polumasni kravlji sitni sir ( pasterizovano mleko, starter kultura, sirilo, so, stabilizator: kalcijum hlorid), pšenična krupica), mešavina biljnog ulja (nehidrogenizovano suncokretovo i palmino ulje).
Alergeni: proizvod sadrži gluten, mleko i laktozu.
Način pripreme: Otpakovati zamrznuti burek, i ostaviti 20 minuta da se odmrzne, potom poluodmrznuti burek peći u prethodno zagrejanoj pećnici na temperaturi od 200-220º C oko 30 minuta.
Jednom odmrznuti proizvod ne zamrzavati ponovo.
NETO KOLIČINA: 500 g (2 x 250 g)
Potkovica sa kajsijom
Smrznuti burek potkovica sa kajsijom
Brzo smrznuti proizvod od razvučenog testa sa nadevom od kajsije
Ručno rađen
Sastojci: razvlačene kore za pitu (pšenično brašno TIP-400, voda, so, konzervans (kalijum- sorbat E 202- 0,02%)), sredstvo za tretiranje brašna L-cistein), nadev kajsija 40% (voćna kaša i plod kajsije, šećer, dekstroza, voda, modifikovani skrob, zgušnjivač-pektin, antioksidans- vitamin C, konzervans kalijum-sorbat, aroma), mešavina biljnog ulja (nehidrogenizovano suncokretovo i palmino ulje).
Alergeni: proizvod sadrži gluten.
Proizvod može da sadrži: koštice i delove koštica.
Način pripreme: Otpakovati zamrznuti burek, i ostaviti 20 minuta da se odmrzne, potom poluodmrznuti burek peći u prethodno zagrejanoj pećnici na temperaturi od 200-220º C oko 30 minuta.
Jednom odmrznuti proizvod ne zamrzavati ponovo.
NETO KOLIČINA: 500 g (2 x 250 g)
Potkovica sa šljivom
Smrznuti burek potkovica sa šljivom
Brzo smrznuti proizvod od razvučenog testa sa nadevom od šljive
Ručno rađen
Sastojci: razvlačene kore za pitu (pšenično brašno TIP-400, voda, so, konzervans (kalijum- sorbat E 202- 0,02%)), sredstvo za tretiranje brašna L-cistein), nadev šljiva 40% (šljiva, šećer, voda, modifikovani kukuruzni skrob, limunska kiselina E 330, aroma šljiva), mešavina biljnog ulja (nehidrogenizovano suncokretovo i palmino ulje).
Alergeni: proizvod sadrži gluten.
Proizvod može da sadrži: koštice i delove koštica.
Način pripreme: Otpakovati zamrznuti burek, i ostaviti 20 minuta da se odmrzne, potom poluodmrznuti burek peći u prethodno zagrejanoj pećnici na temperaturi od 200-220º C oko 30 minuta.
Jednom odmrznuti proizvod ne zamrzavati ponovo.
NETO KOLIČINA: 500 g (2 x 250 g)
Potkovica sa vanila kremom
Smrznuti burek potkovica sa vanila kremom
Brzo smrznuti proizvod od razvučenog testa sa nadevom od vanila krema
Ručno rađen
Sastojci: razvlačene kore za pitu (pšenično brašno TIP-400, voda, so, konzervans (kalijum- sorbat E 202- 0,02%)), sredstvo za tretiranje brašna L-cistein), nadev krem vanila 40% (glukozni sirup, voda, šećer,modifikovani skrob, delimično hidrogenizovana biljna mast-soja, stabilizator-celuloza, so, boje-titandioksid i lutein, aroma vanile 0,1%, emulgator-E471, vinska kiselina), mešavina biljnog ulja (nehidrogenizovano suncokretovo i palmino ulje).
Alergeni: proizvod sadrži gluten i soju.
Način pripreme: Otpakovati zamrznuti burek, i ostaviti 20 minuta da se odmrzne, potom poluodmrznuti burek peći u prethodno zagrejanoj pećnici na temperaturi od 200-220º C oko 30 minuta.
Jednom odmrznuti proizvod ne zamrzavati ponovo.
NETO KOLIČINA: 500 g (2 x 250 g)
Potkovica sa bundevom
Smrznuti burek potkovica sa bundevom
Brzo smrznuti proizvod od razvučenog testa sa nadevom od bundeve
Ručno rađena
Sastojci: razvlačene kore za pitu (pšenično brašno TIP-400, voda, so, konzervans (kalijum- sorbat E 202- 0,02%)), sredstvo za tretiranje brašna L-cistein), nadev bundeva 40% (bundeva, šećer, voda, modifikovani kukuruzni skrob, limunska kiselina E330, cimet), mešavina biljnog ulja (nehidrogenizovano suncokretovo i palmino ulje).
Alergeni: proizvod sadrži gluten.
Način pripreme: Otpakovati zamrznuti burek, i ostaviti 20 minuta da se odmrzne, potom poluodmrznuti burek peći u prethodno zagrejanoj pećnici na temperaturi od 200-220º C oko 30 minuta.
Jednom odmrznuti proizvod ne zamrzavati ponovo.
Redovnu proveru zdravstvene ispravnosti proizvoda vrši: Zavod za javno zdravlje Subotica.
NETO KOLIČINA: 500 g (2 x 250 g)
Please select a template first